برنامه نویسی و تولید نرم افزار
برنامهنویسی رایانه در فرهنگ واژه غیر متخصّصین ممکن است به تمام پروژه ساخت نرمافزار یا برنامهٔ رایانهای گفته شود. با این همه برنامهنویسی تنها بخشی از فرایند توسعهٔ نرمافزار یا برنامه رایانهای است. اهمیت، توجه و منابع اختصاص داده شده به برنامهنویسی، بسته به ویژگیهای مشخص شده محصول و خواست افراد درگیر در پروژه و کاربران و در نهایت شیوهٔ انتخاب شده مهندسی نرمافزار متغیر است.
برای درک بهتر از برنامه نویسی میتوان مثالی از نیاز به برنامه نویسی را مطرح کرد :
مثلا " ، اگر شما با برنامه های کاربردی زیادی کار کنید بعد از یک مدت کنجکاو میشوید که این برنامه های کاربردی چگونه به وجود آمده اند یا شاید نیازتان به یک برنامه آنقدر زیاد باشد و اصلا نتوانید آن برنامه مورد نیاز خود را پیدا کنید ، مجبور میشوید به یک برنامه نویس مراجعه کرده و نیاز خور را به آن ارائه میکنید تا با پرداخت مبلغ هنگفتی آن برنامه را برای شما بنویسد .
مثالی دیگر اینکه ، مثلا " شما کتابخانه مدرسه ای را در نظر بگیرید .
خب در آن مسلما " در آن کتابخانه تعدادی کتاب وجود دارد که این کتابها در موضوعات مختلفی طبقه بندی هستند . حالا فکر کنید مسئول این کتابخاه خواهد برنامه ای را برای مدیریت بهتر کتابخانه تهیه کند . آیا در بازار نرم افزاری است که لیست اعضا ، کتابها و .... مخصوص آن کتابخانه را داشته باشد ؟؟؟ پس مسئول کتابخانه باید چکار کند ؟؟؟
اینجا است که مفهوم برنامه نویس بهتر و روشنتر بیان می شود .
برنامه نویسی توسط زبان هایی که تا کنون اختراع و ارائه شده اند ، قابل انجام است . در ذیل به برخی از زیان های برنامه نویسی و توسعه نرم افزار اشاره میکنیم :
زبان سی ، سی شارپ ، جاوا ، زبان برنامه نویسی بیسیک ، پایتون ،پی اچ پی ، پرل ، ویژیوال بیسیک ،دِلفی و ...
فرایند توسعه نرم افزار به مجموعه ای از فعالیت های مهندسی نرم افزار اطلاق می شود که با هدف مدیریت چرخه عمر یک محصول نرم افزاری، طراحی و برنامه ریزی می گردد. فرایندهای تولید نرم افزار با این هدف بوجود آمده اند که این مجموعه فعالیت ها را در یک چارچوب مشخص سازمان دهی، استاندارد و مستند کرده و به این ترتیب سرعت و کیفیت تولید نرم افزار را بهبود بخشند.
اگر چه چرخه عمر یک محصول نرم افزاری شامل مراحل متعددی نظیر تعریف، استخراج نیازمندی ها، تحلیل، طراحی، پیاده سازی، آزمون، نگهداری و ... می باشد لیکن در یک نگاه کلی می توان آن در سه بخش عمده برنامه ریزی ( امکان سنجی، تعریف، تبیین نیازمندی ها ) ، اجرا ( طراحی، پیاده سازی، آزمون، مستند سازی ) و نگهداری تقسیم بندی نمود.
از مهمترین کارها در تولید نرمافزار استخراج نیازمندیها یا تحلیل نیازمندیهای آن سامانه است. مشتریان عمومی معمولاً تصور مفهومی، انتزاعی و مبهمی از نتیجه نهایی خواستههایشان دارند و نمیدانند به درستی نرمافزار مورد نظرشان چه کاری باید انجام دهد.
در این مرحله نیازمندیهای ناتمام، پیچیده و مبهم، و حتی متضاد توسط مهندسان نرمافزار ماهر شناسایی میشوند. در این برهه تکه نرمافزارهای آماده، تجربهشده و فعال ممکن است برای پایین آوردن ریسک (و مشکلات) نیازمندیها کمک کنند. نخست نیازمندیهای عمومی از کاربران جمعآوری شده و دامنه توسعه و تولید نرمافزار که باید تولید شود شناسایی و تحلیل میشود، سپس مستندات بصورت شفاف نوشته میشوند. معمولاً به این مستند، مستند دامنه یا محدوده سامانه اطلاق میشود.
شبکه فناوری اطلاعات و ارتباطات فاواکو با تشکیل تیم قوی و فنی برنامه نویسی و توسعه نرم افزار ، قادر به انجام انواع پروژه های سفارشی شما مشتریان عزیز می باشد .