اخبار فناوری اطلاعات و ارتباطات
تراشه اینتل برای بالابردن سرعت WIFI
تراشه تازه که 802.11ax نام دارد به گونه ای طراحی شده که در محیط های شلوغ که دستگاه های متعددی به شبکههای وای.فای متصل میشوند، به خوبی عمل میکند و از هرگونه اختلال و قطعی دسترسی به اینترنت جلوگیری میکند.
به گزارش شبکه خبرگردی فاواکو از مهر، انتظار میرود از این تراشه به طور گسترده در شبکههای وای.فای عمومی استفاده شود تا سرعت و کیفیت آنها افزایش یابد. البته حتی در صورت طراحی و عرضه این تراشه به بازار در سال ۲۰۱۸ بعید به نظر میرسد که استفاده عمومی از آن تا قبل از سال ۲۰۱۹ ممکن شود. زیرا باید روترها و مودمهای جدیدی بر مبنای قابلیتهای 802.11ax ساخته شوند.
اتحادیه وای.فای یا Wi-Fi Alliance که وظیفه تعیین استانداردهای دنیای وای.فای را بر عهده دارد هم معتقد است همهگیر شدن تراشه جدید حداقل به دو سال زمان نیاز دارد. البته برخی شرکتها مانند Linksys برنامهریزی برای تولید روترهای جدید بر همین مبنا را از ماه های آینده آغاز میکنند.
تلویزیونی به بزرگی پرده سینما!
حضور سامسونگ در نمایشگاه سی ای اس 2018 با عرضه یک تلویزیون غول پیکر 146 اینچی که تقریباً فرقی با پرده سینما ندارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش فاواکو از فارس، این تلویزیون اولین تلویزیون ماژولار جهان است که امکان کوچک وبزرگ کردن آن وجود دارد. برای تهیه و پخش تصاویر این تلویزیون از فناوری خاصی موسوم به میکرو ال.ای.دی استفاده شده است.
این فناوری شباهتهای زیادی با فناوری OLED دارد، اما در زمینه نمایش رنگ های تیره بهتر عمل می کند و درخشندگی بیشتری نیز در زمینه نمایش رنگ های دیگر دارد.
سامسونگ توضیح نداده که چگونه میشود ابعاد این تلویزیون را تغییر داد، اما تصریح کرده همین قابلیت باعث میشود که نصب آن بر روی دیوارهای منازل که از نظر طول و عرض وضعیتهای متفاوتی دارند ممکن شود. زیرا اگر ابعاد این تلویزیون قابل کم و زیاد کردن نباشد در بسیاری از خانهها قابل استفاده نخواهد بود.
سامسونگ از عرضه عمومی این تلویزیون در بهار خبر داده، اما هنوز در مورد قیمت آن اظهارنظری نکرده است. البته میتوان حدس زد که چنین تلویزیونی یک تلویزیون گران قیمت باشد.
ادامه بحران در تراشههای آسیبپذیر اینتل
به گزارش فاواکو، به دنبال کشف باگ بزرگ در تراشهها و ریزپردازندههای اینتل روی کرنل مموری، آپدیت امنیتی عرضه شد تا جلوی یک فاجعه بزرگ گرفته شود. به دنبال این اتفاق گفته شد با به روز رسانی، سیستمها کند میشود اما اینتل در اطلاعیهای گفت گزارشهای دریافتی از اپل، آمازون، گوگل و مایکروسافت چنین چیزی را نمیرساند. دیروز ارزش سهام اینتل 2 درصد کاهش یافت و سرمایهگذاران بیم آن دارند که مشکل ادامه پیدا کند.{لینک}
محققان آلمانی هفته گذشته توانستند با هک ریزپردازندههای اینتل، اطلاعات حساس کاربر را به راحتی سرقت کنند. محققان دو حفره بزرگ را در این زمینه روی تراشههای مدرن اینتل و AMD و ARM پیدا کردند.
اولین حفره موسوم به Meltdown است که تراشههای اینتل را «بای پس» کرده و اجازه خوانش پسورد کاربر را ورای اپلیکیشن و از روی مموری فراهم میسازد. دومین حفره موسوم به Spectre است که تراشههای AMD و ARM راتحت تاثیر خود قرار داده و با تریک به اپلیکیشن و دریافت خطا، اطلاعات کاربر را لو میدهد.
اینتل توصیه کرده است تا آپدیت امنیتی عرضه شده توسط سازندگان سیستم عامل را نصب کنند تا مشکل احتمالی برطرف شود.
اگر ثابت شود آپدیت امنیتی باعث کند شدن سیستم عامل شود، اینتل با شکایت حقوقی روبرو خواهد شد.
پلیاستور اپهای حاوی بدافزار را حذف میکند
به گزارش فاواکو، به نقل از وب سایت eweek، غول تکنولوژی گوگل پس از آنکه کشف کرد تعدادی از اپلیکیشنهای موجود و ارائه شده در فروشگاه آنلاین و اینترنتی پلی استور گوگل، احتمالا مشکوک به بدافزار یا باج افزار هستند، به حذف آنها از پلی استور اقدام کرد.
گزارشهای منتشر شده حاکی است که حدودا ۷.۵ میلیون کاربر اندرویدی این اپلیکیشنهای مذکور آلوده به بدافزار را نصب و دانلود کردهاند و احتمال می رود گوشیهای هوشمند همگی آنها با مشکل امنیتی روبرو شود.
البته این نخستین باری نیست که گوگل برخی اپلیکشنهای مشکوک و آلوده به بدافزار را از فروشگاه اینترنتی اختصاصی خود پاک کرده است. پیشتر هم پس از آنکه متخصصان گوگل در می یافتند که نرم افزارهای ارائه شده توسط پلی استور گوگل، کاربران را با مشکل روبرو می کند، به حذف آنها اقدام میکردند.
متخصصان نرم افزار موسسه چک پوینت اعلام کردند که اپلیکیشن ها و نرم افزارهای موجود در پلی استور گوگل احتمالا ۱.۵ میلیون تا ۷.۵ میلیون بار توسط کاربران در سراسر جهان دانلود شده اند. بنابراین انتظار می رود گوشیهای هوشمند با سیستم عامل اندروید خیلی عظیمی از کاربران جهانی به بدافزارهای موجود و کشف شده آلوده شده باشند.
این متخصصان همچنین در گزارشهای خود اعلام کردند که ۲۲ اپلیکیشن و نرم افزار که عمدتا در رابطه با فلاش لایت (چراغ قوه) و سایر خدمات و امکانات جانبی سیستم عامل اندروید بودند، احتمال بسیار زیاد به بدافزار آلوده هستند.
آنها در ادامه افزوده اند که این بدافزارهای موجود کشف شده منجر به ایجاد مشکلات امنیتی، اقدامات غیرمجاز و نفوذ به حسابهای کاربری شخصی کاربران خواهد شد.
مجلس با فیلترینگ تلگرام مخالف است
بهروز نعمتی در صفحه خود در اینستاگرام نوشت: مجلس موافق ادامه فیلترینگ تلگرام نیست، اما تلگرام باید متعهد شود که به عنوان ابزاری در اختیار دشمنان ملت ایران قرار نمی گیرد.
به گزارش ایتنا از مهر، وی تاکید کرد: تلگرام باتوجه به ضوابط و مقررات امنیت ملی کشور، باید اقدام جدی تری از خود نشان داده و متعهد شود به رفتارهای تروریست مآبانه در این پیامرسان خاتمه میدهد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دولت به ویژه وزارت ارتباطات مکلف است نسبت به رعایت اینگونه موارد و همچنین خسارات ناشی از این اقدامات تروریست گونه که به فضای کسب وکار جوانان ما وارد شده است به صورت جدی اقدام کند. در غیراینصورت مجلس با قدرت به موضوع ورود خواهد کرد.
وی گفت: مسئولان تلگرام نیز باید بدانند که گزینههای جدی برای جایگزینی تلگرام وجود دارد.
درهمین حال پروانه مافی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با انتشار پستی از ابهام در سرنوشت ۱۵هزارکسب وکار مجازی با مسدود شدن فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام نوشت.
وی گفت: محدودیت در دسترسی به پیامرسانها باید مرتفع شود و استفاده از راهکارهای سلبی در اولویت آخر قرار گیرد.
فیسبوکیهایی که قربانی هکرها میشوند
به تازگی وبسایتی ساخته شده که با توجه به آنچه کاربر در حساب فیسبوک خود منتشر کرده، نشان میدهد افراد غریبه به چه میزان از اطلاعات شخصی او دسترسی دارند.
اگر فردی به طور مرتب حساب کاربری فیسبوک خود را چک و پست منتشر کند، احتمالا اطلاعات زیادی از خود را فاش میکند.
در همین راستا ابزاری جدید ساخته شده که نشان میدهد افراد غریبه تا چه اندازه به اطلاعات شخصی کاربر در این شبکه اجتماعی دسترسی دارند.
این ابزار که در حقیقت یک وبسایت است، چنین اطلاعاتی را فقط با توجه به آنچه که کاربر در حساب خود منتشر کرده، به دست می آورد. این وب سایت ساده به نام Superemo.TV نشان میدهد غریبهها تا چه حد از زندگی شما اطلاع دارند.
به عنوان مثال هر زمان که کاربری اطلاعاتی را در فضای آنلاین منتشر میکند، شرکتها یا هکرهای احتمالی متوجه می شوند او کجا رفته و منزل او چه زمان خالی است. همچنین اطلاعاتی که از حساب کاربری فیسبوک فرد گرفته میشود بسیاری اوقات برای دزدیدن هویت وی استفاده میشود.
یان کاکس یکی از مدیران Superemo.TV در این باره میگوید: اگر در یک وب سایت خاص شما دکمه ورود به فیس بوک را فشار دهید، به این شبکه اجتماعی اجازه میدهید اطلاعات حساس را در اختیار وب سایت قرار دهد.
آمار واردات آیفون ایکس به ایران
به گزارش فاواکو، اطلاعات این تعداد گوشی تلفن همراه آیفون ایکس با جزئیات کامل در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی وارد و شناسه بینالمللی یا اصطلاحا IMEI آنها در سامانههای گمرک ثبت شده است.
ارزش این تعداد گوشی بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع گمرکی در مجموع به میزان دو میلیون و ۲۹۰ هزار دلار میرسد.
مجموع واردات گوشیهای تلفن همراه آیفون ایکس در سالجاری صرفا ۲۰۹۶ دستگاهی است که در آبان ماه وارد ایران شده و همچنان ادامه دارد.
بر اساس طبقهبندی بینالمللی کالایی (HS) و جداول پیوست کتاب مقررات صادرات و واردات کشورمان تعرفه گمرکی ترخیص گوشی موبایل در ردیف تعرفهای ۸۵۱۷۱۲۱۰ قرار دارد.
نرخ ارز برای محاسبه حقوق ورودی انواع گوشی تلفن همراه بر مبنای نرخی است که بانک مرکزی هر هفته به گمرک اعلام میکند.
توییتر لایت برای اینترنت کمسرعت
به گزارش شبکه فناوری اطلاعات و ارتباطات فاواکو، به نقل از وب سایت androidcentral، شبکههای اجتماعی بسیاری نظیر فیسبوک و اسکایپ در طول سالهای گذشته اقدام به ایجاد نسخهای مخصوص کاربران در کشورهایی با سرعت اینترنت پایین کردهاند. چند ماه پیش بود که توییتر نیز به جمع این شبکههای اجتماعی پیوست و به منظور فراگیر شدن استفاده همه کاربران حتی در کشورهایی با سرعت اینترنت بسیار پایین، نسخه توییتر لایت را به طور آزمایشی در کشور فیلیپین راه اندازی کرد.
حالا با گذشت چند ماه از نخستین مراحل آزمایشی نسخه توییتر لایت، این شبکه اجتماعی تصمیم گرفته است که با گسترش تعداد کشورهای تحت پوشش نسخه توییتر لایت، به کاربران بیشتری در جهان خدمات امکان بهره مندی از شبکه های اجتماعی را ارائه بدهد.
اپلیکیشن توییتر لایت یک ویژگی منحصر بفرد دارد که موجب می شود کمترین حجم و سرعت اینترنت استفاده شود و این ویژگی قابلیت data saver است که تنها در صورتی که فعالسازی شود، تصاویر و ویدیوها را نگهداری و سیو میکند و در غیر این صورت، این اپلیکیشن بدون آپلود و حفظ تصاویر و ویدئوها کار میکند تا کاربر بتواند با کمترین سرعت و حجم اینترنت، پیام ها و محتوای خود را به اشتراک بگذارد و بدین ترتیب از طریق این شبکه اجتماعی با جهان اطراف خود ارتباط برقرار کند.
حجم دانلود و نصب این اپلیکیشن جدید، تنها ۳ گیگابایت است، بنابراین کاربران برای نصب آن نیز نیازی به حافظه داخلی زیادی در گوشی همراه خود نخواهند داشت.
توییتر در زمان اجرای آزمایشی نسخه لایت خود همواره بدنبال توسعه آن در کشورهای بیشتری بود و تمرکز آن نیز بر روی کشورهایی بود که دارای سرعت اینترنت پایینی بوده و کاربران به سختی با جهان پیرامون خود ارتباط برقرار می کردند.
پس از اجرای موفقیت آمیز نسخه لایت در کشور فیلیپین، توییتر لایت در سپتامبر سال جاری میلادی به صورت یک اپلیکیشن اندرویدی در فروشگاه آنلاین پلی استور گوگل قابل دسترسی برای کاربران فیلیپینی قرار گرفت.
هم اکنون این شبکه اجتماعی محبوب و پرطرفدار فهرستی از ۲۴ کشورهای جدید در جهان منتشر کرده است که قصد دارد نسخه لایت خود را در آنها عرضه و ارائه کند.
بنگلادش، بولیوی، برزیل، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، اکووادور، مصر، الساوادور، قزاقستان، رژیم صهیونیستی، ونزوئلا، تونس، تایلند، تانزانیا، آفریقای جنوبی، صربستان، پرو، پاناما، نپال، نیجریه، مالزی، مکزیک و الجزیره از جمله کشورهایی هستند که توییتر اعلام کرده به زودی نسخه توییتر لایت را برای کاربران آنها راهاندازی و برقرار خواهد کرد.
رکورد سرعت بارگذاری اطلاعات شکسته شد
رکورد بارگذاری اطلاعات در شبکه های نسل چهارم تلفن همراه توسط اپراتور تی موبایل و با ثبت سرعت ۶۷۳ مگابیت در ثانیه شکسته شد.
به گزارش فاواکو از مهر، این اپراتور مخابراتی آمریکایی توانست با همکاری شرکت کوالکوم این رکورد استثنایی را از طریق شبکههای نسل چهارم LTE به ثبت برساند.
پیش از این شعبه آمریکایی شرکت مخابراتی دویچه تلهکام هم از راهاندازی خدمات پرسرعت نسل چهارم تلفن همراه در ۹۲۰ نقطه آمریکا خبر داده بود که قرار است در ۴۳۰ نقطه این خدمات به شکل پرسرعت راهاندازی شوند.
تی – موبایل برای ارائه خدمات مخابراتی نسل چهارم تلفن همراه با این سرعت بالا سه فناوری مختلف را به صورت ترکیبی به کار گرفته است که عبارتند از carrier aggregation، 4x4 MIMOو 256QAM.
این اپراتور تلفن همراه ارائه خدمات نسل چهارم را از سال ۲۰۱۴ به تدریج آغاز کرده و میگوید با استفاده از فناوری جدید سرعت دسترسی به خدمات داده را دو برابر خواهد کرد.
هوش مصنوعی، گوشیهای هوشمند را متحول میکند
اضافه شدن قابلیتها و توانمندیهای هوش مصنوعی به گوشیهای هوشمند، به عرضه نسل بعدی این فناوری منجر خواهد شد.
فلیکس ژانگ، رئیس مهندسی نرمافزار و مدیر مهندسی اطلاعات هواوی، اخیراً هوش مصنوعی را از نظر توانایی و ظرفیت ایجاد تحول در زندگی بشریت، با موتورهای بخار مقایسه نموده است.
به گزارش فاواکو از رایورز هوش مصنوعی موبایل، دو جنبه مهم از گوشیهای هوشمند را تغییر میدهد که آن دو جنبه، تعامل کاربر-ماشین و متن-باز بودن شخصیسازیشده هستند.
جنبه نخست، کارایی و کارآمدی بین کاربر و گوشی او را از نظر متن، صدا، تصویر، ویدئو و حسگرها افزایش میدهد. جنبه دوم، سرویسها و اطلاعات جمعآوریشده را در اپلیکیشنها، محتوا، قابلیتهای شخص ثالث و ویژگیهای ذاتی ارائه خواهد داد.
ژانگ در روز نوآوری آسیا- اقیانوسیه هواوی در سال 2017 در کوالالامپور گفت: «اگر به کل اکوسیستم نگاه کنید، خواهید دید که هوش مصنوعی، گوشیهای هوشمند را از اساس تغییر خواهد داد و به کلی آنها را متحول خواهد نمود.»
ریچارد یو، مدیرعامل گروه کسبوکار مصرفکننده گفت: «هواوی قصد دارد و متعهد شده است که گوشیهای هوشمند را متحول نماید و این کار را با ایجاد قابلیتهایی انجام خواهد داد که از توسعه هماهنگ تراشهها، دستگاهها و فضای ابری پشتیبانی میکند.»
وی در ادامه صحبتهای خود افزود: «هدف نهایی هواوی، ارائه یک تجربه بهتر به کاربر است. کایرین 970، نخستین عضو از مجموعه پیشرفتهای جدید است که قابلیتهای قدرتمند هوش مصنوعی را به دستگاههای ما اضافه نموده و آنها را از سطح رقابت فراتر خواهد برد.»
محدودیتهای هوش مصنوعی ابری باعث پیشرفت در زمان تأخیر، ثبات و حریم خصوصی شده است. هوش مصنوعی بر دستگاه، این کار را با افزودن اطلاعات حسگر به دستگاهها انجام خواهد داد.